Klantverhaal: UHASSELT

2024

Wanneer service en technische expertise het verschil maken
UHasselt en QUANT ICT: de perfecte ICT-partnerschap

In het bedrijfsleven is het zeldzaam om een partner te vinden die niet alleen uw behoeften begrijpt, maar deze ook anticipeert en overtreft. Voor de Universiteit Hasselt (UHasselt) is die partner QUANT ICT. Wat begon in 2008 met een eenvoudige bestelling van een paar switches, is uitgegroeid tot een bloeiende samenwerking, gebouwd op een solide basis van technische expertise en uitzonderlijke service.

De ICT-infrastructuur van UHasselt is omvangrijk, met meer dan 600 draadloze toegangspunten en 11.000 aansluitpunten, allemaal beheerd door een klein team van toegewijde systeembeheerders en programmeurs. De sleutel tot hun succes? Hun partnerschap met QUANT ICT.

Uitzonderlijke service

“Voor QUANT ICT werkten we samen met een grote ICT-dienstverlener die voor alle grote namen werkte. Maar we voelden ons slechts een nummer,” herinnert Andres Henckens, Product Owner Infrastructure bij UHasselt, zich. “Met QUANT ICT veranderde dat allemaal. Vanaf de eerste bestelling was de respons ongelooflijk. Vandaag, nu we ons vierde vierjarige raamcontract ingaan, verloopt alles nog steeds soepel – van tickets en bestellingen tot levering, onderhoud en RMAs.”

 

De ALE-relatie

UHasselt’s samenwerking met QUANT ICT begon via hun gebruik van Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) apparatuur. Als een prominente ALE-partner in België kwam QUANT ICT al snel op de radar van de universiteit. Nu wordt vrijwel alle centrale en gedecentraliseerde ICT-infrastructuur van UHasselt, van datacenters en servers tot toegangspunten en switches, geleverd door ALE via QUANT ICT.

 

Flexibele leasingoplossingen

Een ander gebied waar QUANT ICT het verschil maakt voor UHasselt, is het bieden van flexibele lease-opties. “We hebben verschillende lopende renovaties en huren meerdere panden als tijdelijke oplossingen,” legt Henckens uit. “Deze locaties hebben ook ICT-infrastructuur nodig, zoals switches, toegangspunten en SD1-technologie. Dankzij QUANT ICT kunnen we deze infrastructuur leasen voor de duur van onze pandleases, wat betekent dat we geen grote investeringen hoeven te doen in nieuwe ICT-apparatuur die we later niet meer nodig hebben.”

 

Betrouwbare expertise

Naast hun servicegerichte aanpak valt de technische expertise van QUANT ICT op. “Ze zijn allemaal experts,” benadrukt Henckens. “Als we hun servicedesk bellen, begrijpen ze volledig waar we het over hebben. We hoeven ons probleem of situatie maar één keer uit te leggen, en ze zijn helemaal mee. Ze beginnen meteen met het voorstellen van oplossingen.”

 

Uitstekende projectondersteuning

Door deze naadloze samenwerking en expertise betrekt het ICT-team van UHasselt vaak de experts van QUANT ICT bij zowel onderhouds- als implementatieprojecten. “Vroeger beheerden we alle firmware-updates zelf. Maar door gebrek aan mankracht hebben we dit toevertrouwd aan QUANT ICT,” deelt Henckens.

Een opvallend project was de implementatie van ClearPass, een netwerktoegangscontrolesysteem dat alle toegangspunten op de campussen van UHasselt verbindt. “Aan het begin van het project waren we absolute beginners, maar de mensen van QUANT ICT hebben ons bij elke stap begeleid,” herinnert Henckens zich. “We konden ze op elk moment bellen met vragen, en ze hadden altijd onmiddellijke oplossingen. Gedurende het hele project hielpen ze ons om bijna 99% van ons netwerk om te vormen tot een dynamisch gecontroleerde ICT-omgeving, waardoor we zelf ClearPass-experts zijn geworden. Nu fungeren we zelfs als sparringpartners met QUANT ICT voor uitdagende ClearPass-vraagstukken.”

Met het oog op de toekomst bereidt UHasselt zich voor op meer ambitieuze projecten, zoals het opzetten van een 100GB-netwerkverbinding tussen hun campussen in Hasselt en Diepenbeek. Dit project is een voorbeeld van de vooruitstrevende samenwerking die UHasselt en QUANT ICT blijven koesteren.

 

Een partnerschap gebaseerd op vertrouwen

De samenwerking tussen UHasselt en QUANT ICT is een bewijs van wat er kan worden bereikt wanneer service, expertise en een gedeelde visie samenkomen. “QUANT ICT is meer dan een dienstverlener; ze zijn een partner die onze behoeften begrijpt en ons helpt onze doelen te bereiken,” concludeert Henckens. “We zijn dankbaar dat we in 2008 de overstap naar QUANT ICT hebben gemaakt, en we kijken uit naar nog vele jaren van succesvolle samenwerking.”

 

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Andres Henckens,
Product Owner Infrastructure bij UHasselt,
3/9/2024.