SD-WAN-netwerken

Beheers uw kosten en vereenvoudig het beheer van applicaties en connectiviteit met SD-WAN. QUANT zet uw dynamische netwerken op en beschikt daartoe over een hoog niveau van technische expertise. Zoekt u een betrouwbare partner voor de meest complexe communicatieprojecten? Ons team combineert zin voor innovatie, een beveiligde aanpak en marktkennis.

LATEN WE ELKAAR ONTMOETEN

Wat zijn de voordelen van een SD-WAN-netwerk?

IT-omgevingen worden almaar heterogener, met concepten zoals multi-cloud, multi-connectiviteit, multi-gebruiker…

Door de SD-WAN-oplossing te integreren, stuurt u vanaf een centraal punt een virtueel netwerk aan dat rond een fysiek netwerk is opgebouwd. 

 

Uw voordelen:

 

Kostenverlaging door onafhankelijkheid van transport

Meestal worden ondernemingen verbonden door een historische leverancier. SD-WAN is complementair met de MPLS-lijnen (gebruikt door het WAN) en maakt het mogelijk de internetlijnen te optimaliseren. Het is mogelijk om toegang te krijgen tot zowel interne als externe applicaties, door de beste route te nemen op basis van het verkeer.

Resultaat: u bent niet meer aan één operator gebonden en kunt dus de concurrentie laten spelen om uw kosten te optimaliseren.

 

Multi-cloud technologie

Het SD-WAN harmoniseert de diverse bestaande stromen om een betere gebruikerservaring te bieden. Alle gegevens worden in een multi-cloud gecentraliseerd: zo kan het internet worden gebruikt om verbinding te maken met andere sites of providers zoals Google of Microsoft.

De prestaties worden in real time geoptimaliseerd voor andere belangrijke SaaS-applicaties zoals Salesforce, evenals de workflow. 

 

Innovatieve en intelligente methode

Deze spitstechnologie is stabiel, flexibel en vrij nieuw. Ze zorgt ervoor dat uw netwerk voortdurend kan worden aangepast aan uw behoeften. Die flexibiliteit in het gebruik maakt het autonomer en performanter.

 

Vereenvoudigd beheer

U beheert uw werkzaamheden via één dashboard en u kunt in real time gedetailleerde rapporten over het rendement van uw netwerk en over de applicaties raadplegen.

Uw QUANT-integrator zorgt voor

de beveiliging van uw SD-WAN-netwerk.

Partners, werknemers, onderaannemers ... Uw applicaties kunnen door een groot aantal interne of externe medewerkers worden gebruikt. Onze missie? De strategische hulpbronnen van uw onderneming beschermen. Uw netwerkintegrator en connectiviteitsdeskundige, QUANT, voert een beveiligingsbeleid dat gericht is op real-time toegangscontrole en een zorgvuldige segmentering (microsegmentering) van het netwerk.

Ga de uitdagingen van vandaag en morgen aan!

VRAAG EEN OFFERTE

Veelgestelde vragen

 

Hoe een SD-WAN-netwerk opzetten?

Het opzetten van een SD-WAN-infrastructuur begint bij de installatie van specifieke apparatuur op elke gewenste plaats (opslagplaats, magazijn enz.). Al die locaties zullen op uniforme wijze rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. Voor een onderneming met complexere behoeften moet een gevirtualiseerde implementatiewijze worden gebruikt, waarbij andere functies beschikbaar zijn zoals optimalisering van het verkeer of netwerkfirewalls.

Er bestaan 3 oplossingen om dit op te zetten:

  • Autonome uitrol: bepaalde leveranciers van oplossingen bieden routingapparatuur aan die u zelf moet implementeren en configureren.
  • De netwerkpartner zorgt voor alles.
  • De netwerkpartner preconfigureert de SD-WAN-oplossing en de klant hoeft ze alleen nog op zijn infrastructuur aan te sluiten.

 

Wat betekent het IT-letterwoord SD-WAN?

'Software Defined Wide Area Network' - software-gedefinieerd WAN-netwerk - is een technologie die als doel heeft netwerken slimmer en flexibeler te maken. Dankzij snelle verbindingen kunnen kantoren rechtstreeks met het internet worden verbonden, zonder een beroep te doen op privélijnen (MPLS) of een regionaal kantoor.

 

Wat is het verschil tussen WAN en SD-WAN?

SD-WAN berust op een SDN-architectuur waarbij de gegevenslaag gescheiden is van de controlelaag. Het is in zekere zin een evolutie van het WAN die de cloudconnectiviteit vereenvoudigt en de kosten voor de gebruiker verlaagt.

SD-WAN geleidt het verkeer automatisch en intelligent in functie van de apparatuur, de regio van oorsprong, het applicatietype, ...