LAN-netwerken

De ICT-infrastructuur van een onderneming, school of bestuur is de centrale pijler van de communicatie tussen werknemers, klanten en medewerkers. Versnel uw digitale transformatie met de integratie van een beveiligd, wendbaar en competitief LAN-netwerk! QUANT is een polyvalent team van specialisten met vele jaren ervaring. Kies een betrouwbare partner voor uw netwerk.

PRAAT MET ONS OVER UW PROJECT

LAN-netwerk: de perfecte combinatie van
betrouwbaarheid en automatisering

De oplossingen die QUANT voorstelt, bieden talrijke voordelen. Ze zijn geschikt voor organisaties van elke omvang, van ondernemingen en rusthuizen tot universiteiten. Printers, servers, pc's, IP-telefonie ... U kunt gemakkelijk verschillende apparaten met elkaar verbinden en voordeel halen uit een netwerk en een internetaansluiting met hoge prestaties.

Het doel? Een optimale en constante gebruikerservaring garanderen.

 

 

Veiligheid eerst!

QUANT huldigt het 'zero trust'-principe: een gebruiker, software of apparaat is onbetrouwbaar tot het tegendeel is bewezen. Zo wordt uw LAN-netwerk beschermd tegen cyberaanvallen van buitenaf, maar ook tegen interne bedreigingen.

Wij leggen ons toe op 4 pijlers:

  • preventie
  • bescherming
  • opsporing
  • ondersteuning

Authenticatie, toewijzing van een specifieke rol aan elke speler, toegangsbeperking en voortdurende optimalisering spelen een essentiële rol in de bescherming van uw netwerk.

 

Vereenvoudigd operationeel beheer

De platforms voor netwerkbeheer worden virtueel via de cloud of rechtstreeks bij u geïnstalleerd. Ze centraliseren alle informatie en helpen het management bij het nemen van strategische beslissingen.

De toegang tot de gebruikers en de met het netwerk verbonden toestellen is onderworpen aan een beveiligde authenticatie en een uniform toegangsproces. 

 

Een schaalbare en flexibele oplossing

De installatie van een LAN-netwerk vergt een langetermijnvisie. Het netwerk moet de exponentiële toename van de informatiestromen met betrekking tot uw toestellen en gebruikers kunnen verwerken.

QUANT werkt dan ook alleen met betrouwbare partners, om u een oplossing aan te bieden die berekend is op uw professionele werkzaamheden en die meegroeit met uw behoeften.

 

Een kwestie van automatisering

Anticipeer op problemen en vind snel oplossingen met de analysetools. Een doeltreffend middel om de gebruikers tevreden te stellen en een soepel, veilig netwerk uit te rollen.

Waarom QUANT kiezen als
integrator van uw LAN-netwerk?

QUANT is een betrouwbaar, dynamisch en flexibel team, samengesteld uit hooggeschoolde deskundigen en professionals in de integratie van ICT-oplossingen. Onze mensen luisteren naar uw projecten en staan ten dienste van uw innovatie.

Met onze deskundigheid en marktkennis bieden wij u geavanceerde ICT-oplossingen en -diensten aan die u in staat stellen om snel en doeltreffend in te spelen op de voortdurende ontwikkelingen in de sector. Zo kunt u uw bedrijfsdoelstellingen bereiken, aan de vraag bij uw klanten tegemoetkomen en een lengte voorsprong houden op de concurrentie.

Vertrouw de implementatie en het beheer van uw systeem toe aan een gecertificeerd en ervaren team. Wij bieden u 24/7 onderhoud voor de aangeboden technologieën. Die zijn trouwens ook in een 'as-a-service’-model beschikbaar.

Met onze hoge mate van specialisatie zijn wij een betrouwbare partner voor alle complexe communicatieprojecten. Onze ingenieurs zijn flexibel en responsief. Ze nemen de tijd om uw behoeften te begrijpen en u doorheen het proces te leiden

QUANT beheerst zodoende alle aspecten van het vak: communicatie, veiligheid, connectiviteit en netwerkintegratie

Voldoe aan de commerciële en ICT-eisen van vandaag en morgen en kijk dankzij QUANT met een gerust gemoed naar de toekomst. 

VRAAG EEN PRIJSOPGAVE

Veelgestelde vragen

 

Wat is een LAN (Local Area Network)?

Een LAN is een fysiek of virtueel lokaal netwerk dat honderden toestellen en randapparaten kan verbinden binnen eenzelfde professionele ruimte. Anders dan bij het WLAN-netwerk gebeurt de gegevensoverdracht via koper- of glasvezelkabels en wordt meestal het ethernetprotocol toegepast.

 

Wat zijn de mogelijke configuraties van het LAN-netwerk?

Er zijn twee grote categorieën. De eerste is het client-servernetwerk waarbij de apparaten op een centrale server zijn aangesloten. Die server staat in voor het volledige beheer van de bestanden, het verkeer en de toegangen. Het 'peer-to-peernetwerk' (P2P) daarentegen heeft geen centrale server. Deze configuratie wordt vooral gebruikt door particulieren die thuis bijvoorbeeld over twee computers, een modem-router en een printer beschikken.

 

Wat is het bereik van een lokaal IT-netwerk?

Het bereik is vooral afhankelijk van de gebruikte norm en het transmissiemedium. Het kan tot meerdere kilometers worden uitgebreid met Multiple Gigabit Ethernet op glasvezel. Lokale netwerken dekken zelden meer dan een gebouwencomplex. LAN-netwerken kunnen echter worden verbonden met een MAN (Metropolitan Area Network) of WAN (Wide Area Network) dat een veel groter geografisch gebied dekt.