WLAN-netwerken

Staat u aan het hoofd van een onderneming, een school of een ziekenhuis? Implementeer een performant en beveiligd WLAN-netwerk voor uw beroepsactiviteiten. Als spitstechnologische integrator beschikt QUANT over de nodige marktkennis, technische deskundigheid en relaties om u een innovatieve oplossing aan te bieden die is afgestemd op uw behoeften.

Onze troeven:

  • Een flexibel team dat snel inspeelt op de behoeften van grote en middelgrote ondernemingen
  • Ingenieurs die tot de meest gecertificeerde in België behoren
  • Een innovatieve aanpak
  • Een 360-gradenkijk op infrastructuur, netwerkconnectiviteit en IT-beveiliging
  • Een langetermijnvisie en een nauw contact

Wilt u uw draadloze netwerk opzetten?

PRAAT MET ONS OVER UW PROJECT

Het WLAN-netwerk:
tussen flexibiliteit en toegankelijkheid

De mobiliteitsbehoeften zijn de voorbije jaren ingrijpend veranderd. Bovendien heeft de gezondheidscrisis het gedrag van de gebruikers beïnvloed. Het WLAN-netwerk heeft als doel ervoor te zorgen dat mensen altijd en overal kunnen werken! Als echte hoeksteen van uw bedrijf maakt het real-time uitwisselingen mogelijk en biedt het uw medewerkers en gebruikers de best mogelijke ervaring. In tegenstelling tot de integratie van een LAN-netwerk is de WLAN-technologie gebaseerd op draadloze communicatie.

De oplossingen die QUANT aanbiedt, zijn robuust, snel en betrouwbaar. Ze lenen zich zowel voor eenmalige gebeurtenissen als voor permanente connectiviteit. Ze ondersteunen talrijke verbindingen op kleine of op grote schaal en kunnen zonder latentie een groot aantal gebruikers per dag verwerken.

Beveilig uw Wi-Fi aansluitingen > Profiteer van een maximale dekking> Beheer uw netwerk intuïtief.

 

Integratie van een beveiligd WLAN-netwerk dat
aan de GDPR voldoet

De veiligheid van de oplossingen is de eerste voorwaarde voor hoogwaardige prestaties. Surf met een gerust gemoed op het internet en bescherm zowel uw professionele als uw persoonlijke gegevens. Preventie, opsporing, bescherming, ondersteuning … QUANT werkt op verschillende fronten aan de beveiliging van uw IT-omgeving.

Terzelfder tijd voldoen uw systemen aan de wettelijke verplichtingen inzake bescherming van de gebruikersgegevens. Een open wi-fitoegangspunt zonder authenticatieplicht kan het doelwit zijn van hackers. Onze onderneming zorgt ervoor dat uw installatie aan de voorschriften voldoet.

 

Artificiële intelligentie ten dienste van uw professionele Wi-FI  

Het QUANT-team blijft meegroeien met grote structuren en voert voortdurend tests uit om in te spelen op de gedragingen van de toekomstige gebruikers. Onze filosofie? In ons 'technologische laboratorium' verenigen we innovatie en nieuwsgierigheid met het streven naar gebruiksvriendelijke oplossingen.

Door op het Smart Network in te zetten, kunt u gemakkelijk trends voorspellen, onbewerkte gegevens gebruiken voor prestatiedoeleinden en uw marketing optimaliseren. Alle toestellen die op het netwerk zijn aangesloten, kunnen dus voor analytische en strategische doeleinden worden gebruikt. Stel u eens voor ... Een slim netwerk dat kan voorspellen hoeveel mensen er op een bepaald ogenblik in een universiteit zullen zijn, en dat op basis van die informatie automatisch uw verbinding optimaliseert.  

 

Beheer vanuit de cloud

Beheer uw gegevens (netwerk, apparaten, applicaties en gebruikers) centraal vanuit de cloud. Duidelijke, gedetailleerde rapporten zullen u helpen uw besluitvorming te optimaliseren.

Hoe verloopt de installatie
van uw netwerk?

Uw WLAN-netwerkintegrator gelooft in een nauw contact met zijn klanten en de ondernemingen.

  1. QUANT communiceert proactief over uw project, peilt naar uw behoeften en bepaalt samen met u de doelstellingen op korte, middellange en lange termijn. Dankzij die contextualisering kan ons team vervolgens een volledige audit van uw ICT-infrastructuur uitvoeren en u naar de meest geschikte oplossing begeleiden.
  2. De audit omvat de analyse van de fysieke omgeving (de afmetingen van de muren en bouwmaterialen), het aantal werknemers, de verbonden toestellen, de notie van streaming, de gebruiksdoeleinden enz.
  3. Vervolgens ontvangt u een volledig rapport met een beschrijving van alle elementen die nodig zijn om uw draadloze netwerk op te zetten of te optimaliseren, zoals dekkingszones, snelheid, eventuele storingen ...
  4. De uitrol van uw WLAN-netwerk gebeurt volledig transparant en wordt toevertrouwd aan hooggeschoolde professionals.
  5. U beschikt over een ondersteuningsdienst voor het geval u specifiekere vragen hebt.

Maak u het leven gemakkelijk! Vertrouw op QUANT voor uw draadloze netwerk. Onze diverse diensten voor ondernemingen en professionals voldoen aan uw hoogste eisen.

VRAAG EEN PRIJSOPGAVE

Veelgestelde vragen

 

Wat is een WLAN-verbinding?

Het WLAN (Wireless Local Area Network) is een lokaal netwerk dat draadloos functioneert. Laptops, printers, smartphones ... Het wordt gebruikt om snelle verbindingen tot stand te brengen en informatie te verzenden tussen meerdere IT-toestellen die een honderdtal meter van elkaar verwijderd zijn, door middel van elektromagnetische golven

 

Wat is het verschil tussen WLAN en Wi-FI?

Wi-FI (wireless fidelity) is een 'merknaam' voor producten die tot een specifieke categorie van WLAN-apparaten behoren. Die laatste zijn conform de norm NBN IEEE 802.11. Het gaat dus om een 'uniforme standaard', ontstaan uit de groepering van meerdere wereldwijde ondernemingen (de 'Wi-FI-Alliantie'). Wi-FI is de bekendste en meest gebruikte norm binnen het WLAN-principe.