Smart network

Wat is het Smart Network?

Het Smart Network is een verzameling van gekoppelde apparaten om gegevens door te geven en allerlei informatie (bv. Wie is er aangemeld, …) te verzamelen.

Met onze vakkennis kunnen we alle beschikbare gegevens van nieuwe of reeds aanwezige apparaten in uw organisatie verzamelen en ze in een dashboard samenbrengen.

Die gegevens kunnen dan verzameld en geanalyseerd worden.

Uit die analyse zullen automatisch een aantal tendensen en behoeftes (Machine learning) naar voren komen. De uitkomst of het resultaat worden aangeboden in een of meerdere API’s (Application Programming Interface: een interface die machine naar machine communicatie toelaat.) We gebruiken die API’s voor het ontwikkelen van apps & dashboards, om business intelligence-systemen te voeden en processen te automatiseren.

Het samenbrengen en verwerken van die gegevens biedt nieuwe mogelijkheden voor uw organisatie. Dat noemen we het Smart Network.

Het Smart Network maakt uw gegevens toegankelijker, betekenisvoller en nuttiger. Bijgevolg kunt u bepaalde tendensen en modellen in uw sector in kaart brengen.

Dit is onze manier van innoveren om aan uw zakelijke behoeften te voldoen.

Wanneer noemen we een apparaat “Smart"?

  • Een apparaat is “Smart” als het uitgerust is met processoren, sensoren, software en connectiviteitsmogelijkheden om gegevens tussen het apparaat en zijn omgeving, producent, operator/gebruiker en andere apparaten en systemen uit te wisselen.
  • Wacht eens even, dat doet een netwerkapparaat toch al? Natuurlijk maar die apparaten verschaffen nooit of zelden informatie over zichzelf maar altijd over het netwerk en zijn gebruikers.
  • Wij willen dus dat het apparaat informatie over zichzelf geeft? Dat klopt. We combineren dan al die informatie met de gegevens over het netwerk om het Smart Network beter te begrijpen.

 

 

 

 

 

 

Netwerk

Het netwerk verzamelt allerlei gegevens over zijn status, wie verbonden is, wat iedereen doet, …

Gegevens
verzamelen

De gegevens kunnen verzameld worden aan de hand van netwerkbeheersystemen, logging systemen, toegangscontrolesystemen of specifieke datahubs.

Compute

De compute-functie analyseert de gegevens. De analyse kan zich automatisch aanpassen wanneer bepaalde tendensen ontdekt worden of specifieke behoeftes in kaart worden gebracht. (Machine Learning)

Resultaat

Het resultaat is opnieuw een geheel van gegevens. Die gegevens worden meestal getoond als een of meerdere API’s. Die API’s worden gebruikt voor het ontwikkelen van apps & dashboards, om business intelligence-systemen te ondersteunen en processen te automatiseren.