IT-beveiliging
Bescherm de gevoelige informatie van uw onderneming door uw netwerk, uw communicatie en uw cloud te versterken. Als expert in IT-beveiliging kiest QUANT ICT voor een 360-gradenaanpak en speelt het flexibel en haarfijn in op uw behoeften. U houdt de controle over al uw gegevens en wij zien toe op de toepassing van het 'zero trust'-principe. Externe en interne bedreigingen worden zodoende vroegtijdig opgespoord en uitgeschakeld.
Een flexibele oplossing voor uw behoeften...
Cyberbeveiliging: een grote uitdaging voor ondernemingen.
Het risico op inbraak, beschadiging en diefstal binnen een IT-systeem wordt almaar groter en complexer. Het eerste doelwit van hackers? De computergegevens, d.w.z. het hart van uw infrastructuur. Het is dan ook belangrijk om altijd waakzaam te blijven. Voer een solide beschermings- en back-upbeleid dankzij QUANT ICT.
Met de komst van public en hybrid cloud en de toenemende complexiteit van de werkingsprocessen van mobiele applicaties via een groot aantal toestellen maakten nieuwe middelen voor analyse, beveiliging en updating hun opwachting. De traditionele methoden zijn verouderd!
QUANT ICT biedt een all-in oplossing aan die het veiligheidsaspect integreert vanaf het prille ontwerp van uw ICT-architectuur. Blokkering van verdachte inlogactiviteiten door het netwerk, URL-filtering, beveiliging vanaf switchen, access points, gateways, firewalls, ... Onze expertise en onze geïntegreerde, flexibele producten staan tot uw beschikking.
Veelgestelde vragen
Is er een verschil tussen cyberbeveiliging en IT-beveiliging?
Ja! Beide concepten beogen een gemeenschappelijk doel (personen, gebruikers, gegevens en toestellen beschermen), maar gebruiken niet dezelfde methoden of instrumenten.
IT-beveiliging is gericht op de integriteit en de bescherming van de informatietechnologieën die in een IT-architectuur worden gebruikt. Haar eerste doel? De hulpbronnen van een onderneming tegen hackers beschermen en gegevensdiefstal voorkomen. Gegevensdiefstal komt voor bij de opslag en het delen van digitale informatie op het niveau van netwerken, hardware en software. Daarom worden bankgegevens, mails tussen medewerkers en toegangscodes beveiligd.
Specialisten in IT-beveiliging ontwikkelen tools zoals firewalls, antivirussoftware, UTM's, om structuren tegen omgevingsdreigingen (virussen, malware ...) te beschermen op alle niveaus van de netwerkinfrastructuur. Met dit proces kunnen ook onrechtmatige toegangen tot een systeem worden opgespoord.
Deze methode berust op 4 grote pijlers:
- de vertrouwelijkheid van de gegevens
- de integriteit van de informatie
- de authenticatie van de gebruikers,
- de beschikbaarheid van de informatiesystemen.
Cyberbeveiliging kan dan weer als een afzonderlijke tak worden beschouwd. Meestal kadert ze in een beleid voor IT-beveiliging dat door het management en de technische partners van een onderneming werd ontwikkeld. Het is dus de specifieke aanpak van een onderneming met betrekking tot het gebruik van digitale hulpmiddelen. Deze strategie is grotendeels gebaseerd op de preventie van bedreigingen tegen een digitaal systeem of toestel. Ze heeft als doel via een specifiek beleid gebruikersaccounts en persoonlijke informatie te beschermen.
Cyberbeveiliging is op de volgende elementen gericht:
- beveiliging van het netwerk
- bescherming van applicaties
- beheer van de toegang tot het netwerk
- informatiebeveiliging.
In alle gevallen is het belangrijk dat rekening wordt gehouden met deze twee benaderingen.