Beveiligde cloud

Het gebruik en de evolutie van public en private cloud veranderen het digitale universum van het bedrijfsleven ingrijpend. Vooruitgang vergt prestaties, wendbaarheid en betrouwbaarheid. QUANT biedt u een flexibele en innovatieve all-in oplossing, zonder op een optimale veiligheidsstrategie te beknibbelen.

Kies voor een werkruimte die volledig op uw behoeften is afgestemd en houd een lengte voorsprong op de concurrentie!

VRAAG EEN AFSPRAAK

Is uw cloudomgeving beveiligd?

We keren even terug naar het beeld van het kasteel: uw netwerk is een burcht die door onze beveiligingsoplossingen wordt beschermd tegen externe aanvallen, maar ook tegen interne bedreigingen.

In dit digitale landschap zijn er echter vele dorpen: Google, Microsoft, Salesforce, ... In deze agglomeraties (applicaties) worden resources (IT-gegevens) opgeslagen, maar u hebt daar zelf geen vat op omdat ze onder toezicht staan van de dorpshoofden ... die elke aansprakelijkheid afwijzen als er zich een probleem voordoet. Daarom is het ontzettend belangrijk dat de weg naar ons kasteel (netwerk) wordt bewaakt.

Cloudsecurity maakt het mogelijk om virtuele firewalls te installeren in de cloud omgevingen van Google, Microsoft of Salesforce. De gegevens worden dus versleuteld en zonder risico gemigreerd. Bovendien weet u precies waar ze zich bevinden.

Uw belangrijkste voordeel?

 • U hebt uw eigen beveiligingsoplossing en bent dus niet afhankelijk van andere platforms

 

Hoe ontwikkelen we een robuust en verdedigbaar beveiligingsprogramma dat de groei en de wendbaarheid van de onderneming bevordert? Lees meer over dit onderwerp.

De cyberbeveiliging van uw cloud netwerk is primordiaal, of het nu public of private is. Bedreigingen worden steeds geavanceerder en richten zich met name op de providers van cloud computing. De reden? Een algemeen gebrek aan zichtbaarheid in termen van toegang en gegevensbewegingen.

QUANT controleert de beveiliging van uw cloud gegevens in 3 stappen:

 1. Opzetten van een strategie voor de bescherming en de beveiliging van de gebruikerstoegangen tot applicaties en gegevens ('zero trust'-principe - wij vertrouwen niemand!)
 2. Oplossingen om uw cloud omgevingen te beveiligen tegen risico's, fraude en configuratiefouten
 3. Intelligente opsporing van bedreigingen en onmiddellijke remediëring

Een intelligente en volledige cloudoplossing  

Ontwikkel de digitale voetafdruk van uw onderneming of instelling met behulp van cloudoplossingen. Deze innovatieve technologieën worden voortdurend opnieuw uitgevonden, om ze aan elk type structuur aan te passen. 

E-mails, bestanden, contacten, software, ... Elk element wordt zorgvuldig naar uw nieuwe platform overgebracht en is vanaf eender welke locatie snel toegankelijk, afhankelijk van de rollen die aan elke gebruiker zijn toegewezen.

Uw cloudsecurity-oplossing omvat:

 • De bescherming van het netwerk en de internettoegang
 • De beveiliging van de toegangen tot uw public, hybrid, private cloud
 • Het toezicht op de e-mailservers
 • De bescherming van alle toestellen
 • De beveiliging van de webapplicaties.

Alle onderdelen van de waardeketen worden beveiligd: een doeltreffende manier om uw beheer te verlichten en uw rentabiliteit te verhogen.

Waarom QUANT kiezen als expert in cloudsecurity?

De diensten van QUANT bieden een 360-gradenoplossing voor uw cloudcomputing. De technologie groeit mee met de toenemende behoeften van uw organisatie en is uitermate flexibel.

Ons hooggeschoolde team bezit de nodige technische expertise om de toekomst van uw infrastructuur veilig te stellen en maximaal voordeel te halen uit de mogelijkheden van de cloud.

Onze waarden? Transparantie, flexibiliteit en innovatie! Wij houden u regelmatig op de hoogte van de beveiliging van uw gegevens en de risico’s, en reageren proactief op elke storing. Een vraag? Uw contactpersoon zal ze met genoegen professioneel beantwoorden.

IK WIL EEN BEVEILIGDE CLOUD

Veelgestelde vragen

 

Wat is cloudcomputing?

De term 'cloudinfrastructuur' of 'cloudcomputing' (letterlijk 'informatica in de wolken') verwijst naar het proces om toegang te krijgen tot gegevens in een 'wolk' (virtuele omgeving) die uit gekoppelde externe servers bestaat. De gegevens worden niet langer opgeslagen op lokale hardware (zoals een fysieke computer), maar zijn beschikbaar via een internetverbinding. Het opslaggeheugen en de rekencapaciteit van de servers moeten optimaal worden benut.  

 

Wat is het verschil tussen IaaS, PaaS en SaaS?

 • IaaS = « Infrastructure As A Service »
  De provider stelt de externe IT-infrastructuur (virtualisatieoplossing, servers, netwerken en gegevensopslag) ter beschikking van een klant. Die beheert autonoom de software, de gegevens en het besturingssysteem. 

 • PaaS = “Platform as a service”
  Deze oplossing omvat dezelfde diensten als IaaS, bovenop middlewareapplicaties (besturingssysteem, webserver, database, …)

 • SaaS = “Software as a service”
  Dit is de meest gebruikte oplossing bij het grote publiek en in de bedrijfswereld! In ruil voor een maandabonnement gebruikt de klant het platform van de provider (inclusief installatie, onderhoud en configuratie).

 

Waarom cloudsecurity?

Uw IT-cloudsysteem is blootgesteld aan diverse bedreigingen zoals gegevenslekken, ransomware, verlies van certificeringen, ... Zonder actieve maatregelen op het gebied van cloudsecurity riskeert u met governance- en conformiteitsrisico's te worden geconfronteerd. Dat proces kan het imago van een onderneming schaden en ze onderuithalen.