Communicatiebeveiliging

Hebt u een beveiligde en functionele communicatie-infrastructuur nodig? QUANT beschikt over hooggeschoolde medewerkers die veel ervaring hebben met projecten. Bescherm gevoelige informatie die tijdens uw onlinecommunicatie wordt uitgewisseld met SBC-technologie. Ze werkt net zo goed in zogenaamde 'klassieke' oplossingen als in een cloudomgeving of een hybride configuratie.

LATEN WE ELKAAR ONTMOETEN

Waarom is het belangrijk dat professionele communicatie wordt beveiligd?

De dag van vandaag verloopt de interne of externe communicatie van een onderneming grotendeels via het internet. Operatorlijnen hebben plaats gemaakt voor applicaties zoals Whatsapp, Teams of Zoom.

Cyberrisico's zijn dan ook steeds nadrukkelijker aanwezig, maar het probleem wordt te vaak onderschat. Wegens een verkeerd gebruik van de technologieën? Door een gebrek aan investeringen en tijd? Wat de redenen zijn, is niet zo belangrijk. In een steeds meer verbonden wereld is het essentieel dat de juiste tools worden ingezet om gevoelige gegevens en gesprekken te beschermen. Misschien wordt uw onlinecommunicatie wel opgenomen zonder dat u er iets van merkt. 

Trading, juridische thema's, financiële informatie, medische gegevens ... Elk lek kan verstrekkende gevolgen hebben. Stel ... u organiseert tijdens een professionele crisissituatie een raad van bestuur om het onderwerp efficiënt te bespreken en belangrijke beslissingen te nemen. Het is ontzettend belangrijk dat dergelijke gevoelige informatie wordt beschermd. Als de gegevens niet correct versleuteld zijn, kan een hacker ze public maken.

Het beveiligingsaspect mag echter de kwaliteit of de snelheid van de discussie niet nadelig beïnvloeden. Daarom gebruikt QUANT de SBC-technologie.

SBC-technologie: een waardevolle bondgenoot voor de beveiliging van uw communicatie  

Een SBC (Session Border Controller) is hardware of een applicatie die de manier beheert waarop SIP*-telefoongesprekken worden opgestart, gevoerd en afgesloten in een Voice over Internet Protocol (VoIP).

Stel u deze technologie voor als een soort firewall tussen twee netwerken die het mogelijk maakt om geautoriseerde sessies toe te laten en de andere tegen te houden. De SBC bepaalt het Quality of Service-niveau (QoS) voor alle telefoongesprekken. Zo krijgen dringende oproepen bijvoorbeeld voorrang op de andere toestellen en komen ze meteen op de juiste plaats aan.

* SIP is een protocol om communicatiesessies tot stand te brengen op het internet, in de cloud en via VoIP. Die oproepen worden dan gebruikt voor voice- of videochat, augmented of virtual reality, videogames, ...

 

Uw voordelen:

  • Maximale flexibiliteit en beperkte kosten
    Dankzij QUANT en de SBC-technologie bent u niet van uw operator afhankelijk voor de beveiliging van uw communicatie. Veranderingen kunnen snel in een private cloud worden doorgevoerd zonder dat u vooraf moet onderhandelen met de serviceprovider.

  • Meer veiligheid
    Het beveiligingsbeleid van de private cloud kan fors worden uitgebreid zonder rekening te houden met het veiligheidsbeleid op het netwerk van de serviceprovider. De topologie van het netwerk in de private cloud blijft volledig verborgen voor de buitenwereld. De SBC beschermt tegen de kwetsbaarheden van het SIP-protocol en tegen DoS-aanvallen (Denial of Service of ontzegging van dienst) afkomstig van het public netwerk.

  • Reporting
    De SBC maakt het mogelijk om gesprekken, inbraakpogingen en oproepstatussen te registreren.

 

Als dienstverlener communiceert QUANT volledig transparant en proactief met u. Onze oplossingen verenigen innovatie, eenvoud, prestaties en veiligheid om de risicopreventie te bevorderen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de mobiliteitsfactor.

PRAAT MET ONS OVER UW PROJECT